Home
Leden
Lidmaatschap
Visie
Portfolio's
Portretten
Diensten
Agenda
Nieuwsbrieven
Contact
Bladwijzer

Toen mijn passie voor sportieve activiteiten plots wegviel, heb ik een magische materie ontdekt:  klei.

Besmet door de kleimicrobe stortte ik me op een nieuwe uitdaging.

Een academische opleiding van 9 jaar avond-kunstonderwijs leerde mij de technieken van het werken met klei.  Voeg daarbij door de jaren heen nog een aantal masterclasses van gerenommeerde internationale keramisten, en ik kon op weg.

Maar nog steeds pin ik me niet vast op één bepaalde stijl, ik blijf leren, zoeken, combineren en experimenteren.  Het rustgevende draaien op de draaischijf is wel een rode draad doorheen mijn werk, zo maak ik mijn gebruikskeramiek.  Is het immers niet heerlijk om dagdagelijks te eten en te drinken uit je eigen creaties?

Maar gedraaide werkstukken kan je ook vervormen, zo ontstaat dan weer een deel van mijn andere werken. 

Stooktechnieken boeien me enorm, ook hier test ik telkens nieuwe dingen uit.  Van het klassieke stoken in de elektrische oven, al dan niet met glazuren, tot het primitieve stoken.  Van het Japanse raku stoken in de gasoven, tot het stoken met hout, zowel in een zelfgebouwd houtoventje als in een anagama.  Zelfs in een papieroventje en in een met klei en stro rond mijn werk opgebouwde oven.

Ook het delen van mijn kennis met anderen geeft me veel voldoening.


Aarde - water - lucht - vuur,  de 4 elementen waar alles om draait, waar je mee opstaat en mee gaat slapen … ja, mijn passie.

  

Klik op foto om te

VERGROTEN

Kunstpunt

Vlaanderen      V.Z.W.

Portretten

NUYTEMANS, Guy

Keramiek

Welkom

Netwerk

Lid Worden

Over Ons

Portfolio's

Portretten

Diensten

Kalender

Nieuwsbrief

Contact

Leden