Home
Leden
Lidmaatschap
Visie
Portfolio's
Portretten
Diensten
Agenda
Nieuwsbrieven
Contact
Bladwijzer

Klik op foto om te

VERGROTEN

Kunstpunt

Vlaanderen      V.Z.W.

Portretten

PAEPE, John

Keramiek

Welkom

Netwerk

Lid Worden

Over Ons

Portfolio's

Portretten

Diensten

Kalender

Nieuwsbrief

Contact

Leden

John Paepe was aanvankelijk ambachtelijk lijstenmaker. Een "stiel" die hij volgens de regels van de kunst met passie en deskundigheid invulde. De kunst om kunst te omlijsten, met het juiste materiaal, de juiste technieken en vaardigheden een kader maken om het beeld op de juiste manier te omranden en te doen opvallen in de ruimte waarin het zich bevindt.

John kreeg de ambitie om zelf beelden te maken. Het geduld waarmee hij zijn lijsten maakte, was de basis voor uitzonderlijke beelden. Hij neemt plaats, laat zich opgaan in de omgeving en neemt waar. Dan wordt hij plots gefascineerd door het landschap of elementen die er deel van uitmaken. Hij begint te tekenen en laat zijn verbeelding de vrije loop. Het resultaat is een oeuvre van romantische beelden waarin je de samenleving en haar eigenschappen ontdekt.

Meesterschap door eenvoud, John gebruikt enkel potlood, houtskool en stiften. Wonderlijk, want met die beperkte middelen maakt hij beelden die de ene keer impressionistisch overkomen,de andere keer zo gedetailleerd dat het beeld werkelijk meer dan duizend woorden vertelt.

Het bleef niet bij landschappen. John maakte ook een aantal portretten van bekende en totaal onbekende personen. De link met zijn kennis van de klassieke fotografie wordt daarin duidelijk. Het zijn inderdaad grafische foto's die elk detail van de persoonlijkheid in beeld brengen.