Home
Leden
Lidmaatschap
Visie
Portfolio's
Portretten
Diensten
Agenda
Nieuwsbrieven
Contact
Bladwijzer

Ben altijd geïnteresseerd geweest in aquarel en toen ik er de tijd voor had volgde ik cursussen  en workshops bij verschillende leraren  en ik blijf me vervolmaken in nieuwe technieken.  Ik ben nu reeds 11 jaar actief lid van de Wijnegemse  Aquarelkring (WAqK) en stelde reeds vele malen tentoon, samen met mijn echtgenoot, iconograaf August Van Dyck, of in groep.

Mijn inspiratie doe ik meestal op in de natuur en op reis. Omdat ik een voorkeur heb voor Griekenland, opgewekt door mijn middelbare studies Latijn-Grieks, komt dit ook tot uiting in mijn aquarellen. Ook mensen, bloemen en de zee zijn een belangrijke inspiratiebron. Sinds ik schilder, zie ik de natuur en de gebouwen door andere ogen. Zelfs een pittoresk detail van een gebouw, of een enkele bloem kan me aanzetten om het te aquarelleren.

Ik sluit me dan ook volledig aan bij het citaat van de bekende Belgische aquarellist, Xavier Swolfs :

“Aquarel…ik heb je graag, ik dank je om je sfeer, om je vloeibaarheid. Ik dank je voor je transparantie, voor je licht, voor je pasteltinten, voor je poëzie, ik dank je voor het onverwachte. Aquarel…je betovert me.”

Niettemin blijft aquarel een moeilijke techniek en het resultaat altijd verrassend. Dat is de uitdaging bij aquarel!

 

Klik op foto om te

VERGROTEN

Kunstpunt

Vlaanderen      V.Z.W.

Portretten

SELS, Frieda

Schilderkunst

Welkom

Netwerk

Lid Worden

Over Ons

Portfolio's

Portretten

Diensten

Kalender

Nieuwsbrief

Contact

Leden